Assalamualaikum… dah lame sgt saya menulis kan… dah lbh 2 minggu rasenye… sebenarnye saya baru je balik dari bercuti… em… pnt pn ade… tapi seronok sgt… masih mode ingin relax2 n santai.. Harini saje gatal tgn nak share resepi kek pisang… beberapa kali dah wat kek pisang ni… n kami sekeluarga suke sgt… sedap… anyway.. setiap kali buat… sebenarnye ia x lah selembut kek… teksturnye lebih padat.. tapi rasenye mmg sedap sgt… hubby pn suruh saye simpan resepi ni…:) Selamat mencuba…
resepi asal diambil dari: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/7380/banana-cake
Tapi, rasenye manis sgt for Malay tongue… then..just reduced the sugar.. dari 170 g ke 140 g..:)
Ingredients
- 2 ripe bananas (overipe is best)
- 140g caster sugar
- 170g self raising flour
- 170g soft margarine
- 3 eggs
- Fewdrops vanilla essence
Utk lagi sedap… boleh taburkan badam atau bijan kat atas kek sebelum dibakar.:)
No comments:
Post a Comment