Friday, 10 August 2012

Kek Pisang sedap



Assalamualaikum… dah lame sgt saya menulis kan… dah lbh 2 minggu rasenye… sebenarnye saya baru je balik dari bercuti… em… pnt pn ade… tapi seronok sgt… masih mode ingin relax2 n santai.. Harini saje gatal tgn nak share resepi kek pisang… beberapa kali dah wat kek pisang ni… n kami sekeluarga suke sgt… sedap… anyway.. setiap kali buat… sebenarnye ia x lah selembut kek… teksturnye lebih padat.. tapi rasenye mmg sedap sgt… hubby pn suruh saye simpan resepi ni…:) Selamat mencuba…

resepi asal diambil dari: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/7380/banana-cake
Tapi, rasenye manis sgt for Malay tongue… then..just reduced the sugar.. dari 170 g ke 140 g..:)



Ingredients
Blend all the ingredient and bake approx. 180 degrees C untill cooked (approx 1 hour)
Utk lagi sedap… boleh taburkan badam atau bijan kat atas kek sebelum dibakar.:)

No comments:

Post a Comment